Tietoisku Pinterestistä

Henkilökohtaisen pinterest tilin voi luoda joko facebook tilillään taikka sähköpostiosoitteella. Pinterestin maailma on hyvin laaja, sieltä löytyy kaikkea huumorista naisten muotiin.

Kun luot taulun saat valita taulullesi nimen, kuvauksen sekä luokan. Näistä ei kannata ottaa liikaa stressiä, niitä voi vaihdella myöhemmin jos siltä tuntuu. Taulut saa myöskin salaisiksi, jos ei halua niitä koko maailman kanssa jakaa. Taulun voi myös jakaa toisen Pinterest käyttäjän kanssa, tarkoittaen sitä että kaikki taulun osallistujat voivat lisätä tauluun kuvia oman mielensä mukaan. Kaikki näkevät taulun oman taulujensa joukossa. Tosin vain taulun tekijä voi muokata taulun nimeä, kuvausta ja luokkaa. Tähän toivoisin muutosta, sillä olisi helpompi kaikille jos jokainen taulun osallistuja pystyisi muokkaamaan taulun kaikkia osia.

Kun olet luonut taulun niin ei muuta kun pinnailemaan! Tähän on oikeastaan kaksi erillaista tapaa; selailla ns. olemassaolevia pin lisäyksiä Pinterestissä tai hankkia LISÄYSPAINIKE selaimeen. Itse lisäilin ennen melkein vain ”olemassaolevia” kuvia. Nyt blogin myötä minusta on tullut vähän egoistinen ja olen jopa lisännyt omia kuviani tauluihini, juurikin tämän painikkeen avulla. ”Pin it” painike ilmestyy selaimessa kun kursori on kuvan päällä, näin pääset  helposti lisäämään kuvia valitsemaasi tauluun. Oikeaan ylänurkkaan (ainakin firefoxissa) ilmestyy Pinterest painike kun asentaa yllä olevan lisäosan. Sitä painaessa avautuu pinterestin ruutu, missä on kaikki selaimessa auki olevalla sivulla olevat kuvat ja sieltä voit valita minkä niistä kuvista haluat lisätä. Tässä mielestäni on huonoa se, että kuvia voi lisätä vain yhden kerrallaan, mutta minkäs teet.

Jokaisessa pin lisäyksessä näkyy alkuperäinen sivu mistä kuva on tuotu. Tämä linkki seuraa vaikka kuva olisi uudelleenpinnattu miljoona kertaa. Kuville voi toki kirjoittaa oman kuvauksensa, mutta olen huomannut että monet jättävät tämän tekemättä. Suurin osa vain kokoaa tauluja, eikä siinä ole mitään väärää. Sitä vartenhan pinterest mielestäni on.

Minulla pyörii oikeassa reunassa instagram, facebook sekä pinterestin vimpain (vihaan btw tuota sanaa). VIMPAIN TYÖKALU on loistava työkalu tehdä ”omia” pinterest vimpaimiaan kotisivuillensa. Tähän ei edes tarvita mitään tietämystä koodista, lisäät vain haluamasi profiilin / taulun / lisäyksen osoitteen sille osoittamalleen paikalleen ja saat loistavan esikatselun tulevasta vimpaimestasi. Kun olet suunnitellut vimpaimesi on alhaalla koodi minkä syötät sivullesi ja TADAA, vimpain ilmestyy siihen. Alemmassa laatikossa olevan koodin tarvitsee vain kerran sivustolla. Eli jos sinulla on jo yksi pinterest vimpain niin tarvitset vain ylemmän koodin. Erittäin hyvin yksinkertaista! Vielä yksinkertaisempaa on toki painaa niitä kolmea pistettä (…) pinterestissä, sieltä ilmestyy valikko mistä voit valita jos haluat lähettää, jakaa taikka luoda vimpaimen (widgetin). Mutta näissä joutuu muokkaamaan kokoa itse koodissa, jotenka suosittelen työkalua niille jotka haluavat päästä helpolla.

Alla esimerkkejä eri vimpaimista!

Linda Hägglund

Over and out

Ilahduta minua kommentilla...