Teinivanhemmat

Viisi tyttöä tuli yllättäen raskaaksi – teiniäitisarjat buumin takana?

”-Osa sarjan teiniäideistä oli saanut palautetta hyvinkin nuorilta tytöiltä, että ihanaa, minäkin haluan vauvan, ja voin sitten ensi vuonna päästä tv-sarjaan mukaan.”

Siis onko nykynuoret oikeasti tyhmiä vai mikä tässä on? Miten joku voi kommentoida teiniäitinä olemista noin? Ylä-asteella ei edes tiedä mitä elämältä haluaa, eikä suurin osa osaa edes huolehtia itsestään ni miten vois muka hoitaa pientä lasta? Mua niin raivostuttaa tällanen käytös, tietysti sitä sillon luulee että tietää kaiken ja osaa kaiken ja kykenee vaikka ja mihin. Mutta asia ei nyt vain ole niin yksinkertainen. Ei pilata nuoruutta sillä että hankitaan muksuja liian aikaisin. 15-vuotiaana kuuluu hengailla kavereiden kanssa, miettiä kundeja, juhlia, etsiä töitä ja miettiä mitä haluaa elämältään. Todellakin miettiä sitä, ei alkaa elämään aikuisena heti.

”Oppilaiden vanhemmat ovat kiitelleet koulun menettelyä sen jälkeen kun rehtori lähestyi perheitä Wilma-viestillä viime viikolla. Kun asia päätettiin viedä julkisuutaan, ääni kellossa on hieman muuttunut.”

No shit, että vanhempien ääni kellossa muuttuu kun asia viedään julkisuuteen, hävettäis muaki jos oma tyttö olis tuon ikäsenä tullu raskaaks. Tuntisin itteni aika epäonnistuneeksi. Mutta on mun mielestä hienoa, että asia tuotiin julkisuuteen. Ehkä tästä nyt joku teini edes ajattelis hiukan ennenku tekee tällasia päätöksiä. Artikelissa ei mainittu mitään teini-isistä, mitä ainaki mun logiikan mukaan on yhtä monta kuin raskaana olevia tyttöjä tai sitten sielä on ollut yksi erittäin aktiivinen kundi. Mitäköhän niille kuuluu? Ei vissiin ajateltu ihan asiaa läpi kun hypättiin sänkyyn. En nyt sano että ehkäsy on täysin miehen vastuulla, mutta nehän kortsuja yleensä lompakossa kantaa mukanaan. Ni vois ihan käyttääki niitä kerta on aina mukana.

En tosiaan ole perehtynyt asiaan sen kummemin, mutta voisin kuvitella että tälle isälle tulee pienet elatusmaksut jos eivät ihan yhdessä sitten pysy. Ja koulunkäynti jää tytön osalta kesken. En nyt väitä että olisin itse ollut erittäin aktiivinen koulussa, mutta parempi seki kun että jää ihan kesken. Yrittää sitten muksun vanhetessa taas jatkaa koulunkäyntiä ja tasapainotella sitte siinä välissä, töitäkin pitäis vissiin jostain saada että saa ruokaa?

Tässä nyt hiukan taas yleistän näitä, tiedän että kaikki nämä tarinat ei mene näin. On tietysti niitä joille raskaus on ollut vahinko, näitä ”vahinkoja” en sen kummemin kommentoi. Asia olisi ollut ehkästävissä. Ei siinä, on mullaki kavereita jotka on about mun ikäsia tai nuorempia jolla on jo pari-vuotias muksu. Ihaniahan ne pikkuset on ja tiedän että on niitäki jotka saa kaiken toimimaan, pysyy vielä yhdessä lapsen syntymän jälkeen ja kaikki vaan loksahtaa kohdalleen. Mutta suurimmassa osassa tapauksia näin ei vain käy. Omasta mielestäni siinä menettää niin paljon ”omasta ajastaan” jos nuorena tulee vanhemmiksi. Tämä taas vain mun mielipide, mutta olenkin enemmänkin tätä elämästä nauttivaa, omaa uraa luovaa porukkaa. Ehkä tästä viälä joskus mieli muuttuu…

Over and out.

4 kommenttia artikkeliin ”Teinivanhemmat”

 1. ”Omasta mielestäni siinä menettää niin paljon ”omasta ajastaan” jos nuorena tulee vanhemmiksi.”

  Mut jos saa nuorena lapsen olet alle 40 kun lapsi muuttaa omilleen, sitten on loppuelämä omaa aikaa.. Siinä sitä vasta ”omasta ajastaan” menettää kun teininä rilluttelee pitkin baareja juomassa viinaa ja vetämässä röökiä.. ”oma aika” siinä vähenee elinikänä ihan konkreettisesti.

  Vastaa
 2. Totta, kolikolla on kaksi puolta, pystyyhän sitä sitten myöhemminkin nauttia. Mutta onhan tuo 15v pikkasen liian nuori vanhemmaksi.

  Jatkoin tuota myös seuraavalla lauseella: ”Tämä taas vain mun mielipide, mutta olenkin enemmänkin tätä elämästä nauttivaa, omaa uraa luovaa porukkaa.”.
  Tietysti rillutteleminen ja matkustelu on suuri osa nuoruutta, ilman sitä en olisi näitä ystävia mitä mulla nyt on ikinä löytänyt. Haluan myöskin ensin kunnon pohjan elämälle, eli keskittyä työhön täysillä nyt kun on koulut juuri käyty ja kaikki tuoreena muistissa ja inspiraatiota riittää.

  Tiedän että tämä jakaa paljon mielipiteitä ja se on hyvä että meitä on moneen junaan… 🙂

  Vastaa

Ilahduta minua kommentilla...