Sweet Home 3D

Kiinnostaako ketään pohjakuvien piirtäminen, sisustaminen tai 3D kuvat? Tämä on suunnattu juurikin sinulle. Löysin jo jonkun aikaa sitten ilmaisen suunnitteluohjelman nimeltään Sweet Home 3D, jolla voi piirtää pohjakuvia, sisustaa huoneita sekä ottaa valmiista kohteesta valokuvia tai videoesittelyn. Myönnän heti näin aluksi, että en ole lukenut käyttöohjetta vaan testailin kaikkea mahdollista kunnes lopputulos oli haluttu. Lataussivulta saa myös ladattua erillaisia huonekaluja ja suosittelen lataamaan myös ne paketit jotta ei heti mene hermot siihen, että kalusteita on niin vähän. Sieltä löytyy kaikkea kaapista vesilaseihin ja grilleihin. Materiaaleja voi siirtää suoraan kuvista, itse hain internetin ihmeellisestä maailmasta esim. meidän toimiston lattiakuosin ja lisäsin sen huoneen lattiaksi. Saman voi tehdä kaikille pinnoille, jolloin saa kaikista huoneista oman näköisensä.

Tässä muuten pohjakuvat meidän asunnosta,
paljoa en ole jaksanut sinne kalusteita laittaa mutta…

Ohjelma toimii perus klikkaa ja vedä taktiikalla, eli luettelosta valitaan huonekalu ja raahataan se haluttuun kohtaan. Huonekalusta voi muokata korkeutta, leveyttä, syvyyttä, kulmaa sekä mille korkeudelle huonekalu sijoitetaan. Itse en eka tajunnut laisinkaan sitä, että se korkeus mille tavara halutaan pitää määrittää tai se menee lattialle koska vakioasetus on 0. Ihmettelin kauan, minne kaikki tietokoneet ja somisteet toimistosta hävisi kunnes tajusin, että ne on siellä lattialla pöydän alla. Joo joo luen sen ohjeen vielä joku kaunis päivä.

Ilmaisohjelmista kuvitellaan aina, että ne on suhteellisen huonoja. Koska sanontahan on, että ”halvalla ei saa hyvää”. Mutta googletin hiukan ja ilmeisesti TÄMÄ kuva on tehty tällä ohjelmalla. Tuohan on aivan mahtavaa laatua, toki siinä on saatu kikkailla valolla ja luoda huonekaluja itse, mutta kumminkin. Itse en vielä ole perehtynyt tuohon valokuvien luontiin, haluaisin ensin osata edes tehdä pohjat kunnolla, joten en esittele mun suttusia valokuvia ennenkuin osaan laittaa valotuksen oikein.

Over and out.

 

 

Ilahduta minua kommentilla...