Paras selainpohjainen kuvankäsittelyohjelma

Halusin kertoa Teille kaikille maailman parhaimmasta sivustosta, enkä edes liioittele kun sanon, että se on maailman paras. Löysin Canvan sivun muutamia kuukausia sitten, mutta nyt olen vasta perehtynyt siihen enemmän ja ruvennut käyttämään sitä kunnolla.

Canva on siis sivusto, joka herättää jokaisessa meissä pienen graafisen suunnittelijan ja tekee siitä vielä kaiken lisäksi helppoa! Valmiita pohjia on paljon, kuten esimerkiksi facebookin bannerin mitat ovat valmiina pohjana ja voit helposti vain klikata itsellesi haluamasi asettelun tai aloittaa ihan tyhjästä ja luoda omat pohjasi! Samaten Instagram kuvan saa helposti klikattua itselleen oikeaan mittaan ja lisättyä siihen haluamansa asettelun ja tekstin. Markkinoinnista ei voi tulla tämän helpompaa! Ei tarvitse miettiä kuvan kokoa vaan vakiokoot löytyvät sieltä valmiina. Oman kokoisten töiden teko onnistuu myös helposti ja voit määrittää työsi koon tuumissa, millimetreissä sekä pixeleissä. Itse en muuta käytä kuin millimetrejä, mutta ehkä jollakin muulla on tarve muillekin mitoille.

Käytin kyseistä sivua tehdessäni kampanjamainosta ja alla screenshottia niin huomaatte kuinka yksinkertainen sivusto on!

Oikealla näet kuvasi kokoajan ja vasemmalta saat valita asettelun, elementtejä (kuten muotoja, picsarteja, viivoja yms.) saat myös valita tekstin fontin ja löydät myös valmiita asetteluja teksteille. Taustalle saat valita haluamasi värin tai jonkun monista ilmaisista kuvioista. Parasta sivustolla on se, että voit itse ladata kuviasi sinne ja lisätä niitä työhösi! Kuvat myös säilyvät tililläsi, joten sama millä laitteella kirjaudut sisään niin löydät kuvasi sieltä.

Vaikka vähän blurrailin yllä olevaa mainosta niin erotat varmaan, että oikeassa alakulmassa on työpaikkani logo ja taustalla näyttäisi olevan moderni keittiö, jonka päälle on vedetty elementeistä muoto ja siitä on tehty hiukan läpinäkyvä, jottei se näytä niin tönköltä. Ja muodon päälle vain tekstiä ja tadaa, meillä on valmis mainos! Kun työsi on valmis saat ladattua sen koneellesi .pdf .jpg tai .png tiedostona, joten tästä löytyy varmasti jokaiselle oikea muoto.

Itse en ole vielä hankkinut Canva for Workiä vaikka siellä on tosi mielenkiintoisia lisäoptioita pienellä hinnalla, kuten esimerkiksi koon muuttaminen ns. maagisesti. Se olisi kelvannut nyt kun tein kahteen lehteen mainosta jossa oli eri palstakoot. Mutta sainpas ainakin ajan kulumaan…

Jos kiinnostuit tästä sivusta, käy ihmeessä rekisteröitymässä vaikka Facebook tilillä sivulla ja luo upeita kuvia / mainoksia / flaijereita / bannereita / kutsuja you name it! Klikkaamalla tästä pääset muutamaan tutoriaaliin joka opastaa sinua sivuston käytössä. <3

Over and out.

Ilahduta minua kommentilla...