Opiskelu

Opintotukea ei rajata – päätös vedetään pois

Miksi? Omasta mielestäni tämä olis ihan hyvin voinu mennä läpi. Säästö olisi ollu 10,5 miljoonaa euroa vuoteen 2019 mennessä. Eri asiahan olisi jos opintotuki kokonaan lakkautettaisiin taikka vähennettäisiin. Mutta tässähän oli kyse vain sen rajaamisesta, että samantasoiseen tutkintoon ei enää tulisi tukea. Mikä on ihan ymmärrettävää, eikös täsä kumminkin ole tarkoitus kohota urallaan eikä opiskella samaa tasoa uudestaan ja uudestaan?

Ne jotka on sitä mieltä, että ei sitä peruskoulusta lähdettyä voi tietää mitä haluaa opiskella on mielestäni niin väärässä. Ainakin itse tiesin heti mille alalle haluan. Mutta toisaalta päätös lukea merkonomiksi oli aika ilmiselvä asia mulle. Miksi edes lukea jotain alaa jos ei ole varma ”mikä haluaa olla isona”? Välivuosi ja töissä oleminen on aina hyvä ratkaisu näihin tilanteisiin. Niille jotka väittää että työpaikkoja ei ole, menkää ihan mol.fi sivuille katsomaan, siellä on vaikka ja mitä. Ei ehkä niin hianoa työtä niinku olitte ajatelleet, mutta onpa töitä. Ei sitä ilman koulutusta pääsekään juuri sinne minne haluaisi. Koulussa ollessani en muuta odottanutkaan että saan vihdoin paperit käteen ja pääsen töihin. Merkonomin tutkinto riittää hyvin tähän hommaan mitä teen ja siitä olen tyytyväinen. Ne jotka haluavat korkeammaksi kouluttautua niitähän tämä asia ei periaatteessa koske, koska tässähän oli kyse SAMAN TASON OPISKELUSTA.

Itsehän tosiaan olin koulun ohella töissä, en siksi että olisi ollut vuokrat sun muut maksettavana koska asuin kotona. Mutta siksi että olisi sitä omaa käyttövaraa eikä tarvis porukoitten siiven alla koko elämäänsä elää. Jotenka miksi ei muutkin voisi tätä tehdä? Jos koulua on vaikka klo. 16 asti illalla kerkeää sitä hyvin olla muutaman tunnin töissä ja viikonloputhan on ihanasti vapaata. Aina saa soviteltua kaiken, en sano että se on helppoa. Se on yllättävän raskasta, mutta parempi sekin kun että ei tule mitään rahaa mistään. Kauppiksen ajalla taisin jopa saada about 20€ opintotukea, koska asuin porukoilla sekä muutaman kympin kun aloin kulkeen autolla kouluun. Olishan porukat tietysti bensat maksanu, mutta ei antanu luonne periks sillonkaan

Opintotukilaskurilla hetken leikin ja kyllähän noilla nyt pärjää. Ainakin täälläpäin missä nyt vuokrat ei ole niin hurjia kuin etelä-suomessa. Tietysti sitten on näitä rajoituksia jos on töissä että paljonko saa tienata jotta saa tukea ja niihin en tosiaankaan perehtynyt, ei aika eikä järki siihen hommaan riitä just nyt.

Oli vain pakko päästä tästäki oma mielipide sanomaan, voin toki olla väärässä asian suhteen. Koska en tosiaankaan ole ikinä näihin tukiasioihin perehtyny, niinku kaverit varmaan huomannu että oon ihan ulalla kaikesta. Mutta tällanen mielipide tuli ensimäisenä porukoilla mieleen ku luettiin tätä yhteistuumin.

Over and out.

Ilahduta minua kommentilla...