Olenko mä asiakspalvelija vai oma itseni?

Kaikenlaista sosiaaliseen mediaan liittyvää taas pyöriny mielessä. Oon seurannu tuota Jounin kauppaa facebookissa ja pakko myöntää että siinä on kauppias joka osaa hyödyntää sosiaalista mediaa. Sitte tietysti pieni yrittäjä minussa jää miettimään että paljonko tuo oikeasti kauppiaalle maksaa? Ku ajattelee että siellä tosiaan jaettiin 1 000€ lahjakorttia kauppaan, sehän kyllä tosiaan on aikalailla +/-0 mutta nuo muut tavarat.. Mutta taas toisaalta, hyvää mieltä ei voi kyllä rahassa mitata, eikä kauppa kyllä tuohon kaadu. Tutkin vähän niitten sivuja ja pikkuhiljaa alkaa oleen miljoona tykkääjää kyseisellä kaupalla. Myöskin kuva jossa kun miljoona tykkääjää täyttyy on saanut jo ruhtinaalliset 102 tuhatta jakoa. Pakko myöntää että jos lapissa päin käyn niin pitäähän tuo K-Market käydä katsastamassa. Vai oliko se se kauppias jota piti moikata?

Tässä tuliki hieno aasinsilta tähän mistä oikeasti ajattelin kirjottaa. Eli just tämä että miten pitää yksityiselämän ja työelämän erikseen. Tuollakin kauppiaasta on tullut se keulahahmo kaupalle, samaten kuin Keskinen Tuurille. Miten se meni ”neljä lasia viiniä tyhjään vatsaan, ja se kostautui?”. Noh anyways, aika monipuolista mainosta siis voi tulla kaupalle kun nämä ”keulahahmot” ovat äänessä. Täälläpäin ei nyt tuollaisia ole, siis niin isoja henkilöitä tietyssä yrityksessä että tulisi sanomista tai uutisotsikoita. Tai noh pääsihän tämä rakas laivamme iltasanomiin asti (mites muuten sille kävi?) Mutta miettiihän sitä tietysti jos esim. K-ketjun kauppias käy S-ryhmässä ostoksilla tai toisinpäin. Jäähän sitä ehkä katsomaan jos kilpailijalla käy, varsinkin jos kyseessä on pienempi yritys. Itse oon ollu vähän siellä ja täällä töissä, mutta rautatavarat haen K-Raudasta jos joku kysyy LVI-liikettä niin LVI-Dahliahan mä aina ehdotan ja ruokakauppanihan on cittari jos oon ajoissa liikkeellä. Tankkaan myös mieluiten nesteellä, koska sekin nyt menee K-ryhmään, eikai se Keskolaisuus lähde ikinä tästä tytöstä?

Sitte taas kun on töissä niin tulee sellanen fiilis että pitäis vissiin käydä S-ryhmässä. Koska tosiaan meillä on Kokkolan Terrassa ja Ylivieskan Prismassa myyntipisteet. Mutta ei kait tuolla mitään merkitystä periaatteessa ole, mulla vaan niin tarkat kriteerit näitten ketjujen kans ja että ei tuu tehtyä mitään väärää.

Firmoista puheen ollen tuli mieleen näistä firman sähköpostien ja puhelimien käytöstä vapaa-ajalla. Palautui mieleen tapaus jossa oli sattunut pieni virhe, ihan mun moka mutta en huomannut sitä ennenkuin asiakas huomautti asiasta. Eikä kyllä mitenkään ystävällisesti siitä huomauttanutkaan. Eikä siinä mitään, saahan sitä mielipahaansa purkaa jos siltä tuntuu, minä en nokkiini siitä ota. Vaan se että kyseinen viesti oli lähetetty firman sähköpostista, kyseisellä firmalla ei ollut mitään tekemistä asian kanssa muutakuin että asiakas oli siellä töissä. Jäin vain miettimään että lähteeköhän näin mukavia viestejä sieltä firmasta asiakkaillekin? En nyt firman nimeä mainitse ja kyseisen asiakkaankin olen nähnyt tämän tapauksen jälkeen ja kaikki on ihan muuten OK, jäi vain jotenki sekalainen fiilis tästä.

Samaten sitten työnhakijat jotka soittavat työpuhelimellaan ja kysyvät töitä. Tulee jotenki outo fiilis siitäkin, ymmärrän tietty jos nyt ei muuta puhelinta ole kuin työpuhelin, tiedän yhden kaksi sellaista ihmistä, ni ehkä niitä on sitten muitakin. Mutta kumminkin onhan se ehkä hiukan väärin. Tietty otan mä itsekin omia puheluita vastaan ja välillä oon ehkä äiskälle soittanuki firman puhelimesta mutta ei tulis mieleenkään töitä hakea ja firman puhelimella soitella paikkojen perään. Onhan se niin että kukin taplaa tavallaan eikä se mulle mitenkään kuulu, huvittavaa vain miten erilailla me kaikki ajatellaan ja toimitaan.

Over and out.

Ilahduta minua kommentilla...