Kyllä nyt Suomi raitistuu!

Iltalehti – Alkoholin mainonta kiristyy äärimmilleen – kaiken tämän uusi laki kieltää

Kompastuin tähän artikkeliin vahingossa kun eksyin Iltalehden sivuille, tavallisesti luen vain Iltasanomia mutta tuli nyt lukaistua molemmat läpi.

Tämä holhous alkaa oikeasti menemään liian pitkälle. Ymmärrän tietysti logiikan, että kerta mainoksia ei näy ehkä nuoret eiväl ala juomaan. Mutta eikö se niin mene että kaikki mikä on kiellettyä on houkuttelevaa? Ja kyllähän nuoret/lapset, kummaksi nyt näitä alaikäisiä haluaakin kutsua tietää sen itse että alkoholi ei ole teveyden kannalta hyvää. Mielummin lisätä tätä tietoa kouluissa, kotona ja terveystarkastuksissa sun muussa. Oma mielipiteenihän on se että kotonahan lapset kasvatetaan. Eli itse en haluaisi muita tahoja tähän sekoittaa, vaan tämän tiedon pitäisi tulla jo kotoa, eikä vasta koulussa. Koulu ei todellakaan ole vastuussa lapsen kasvatuksesta, vaan se kuuluu vanhemmille. Helppo se on tietysti itse sanoa kun ei lapsia ole ja sain omasta mielestäni hyvän kasvatuksen kotona, mutta kaikki me ollaan erillaisia.

Tähänhän kuluu yrityksillä aivan jumalattomasti rahaa! Kuka sen niille korvaa? Esimerkiksi juuri nämä artikkelissa mainitut Keravan suuri tölkki, ei senkään siirto taikka muokkaaminen ilmaista ole. Tai Laitialan vesisäiliö, joka maksoi heille 1,5 miljoonaa euroa. Nyt sekin pitää pois tai uutta ilmettä, aivan hukkaan heitettyä rahaa siis. Puhumattakaan kaikista rekoista joilla on vaunuissa mainosta! Niitähän pyörii kaikkialla, joka päivä näkee ainakin yhden tien päällä. Suoraan sanottuna en tiedä yhtään paljonko niitten teippaaminen maksaa, mutta voin kuvitella että se ei mitään halpaa lystiä ole ja nyt ne pitää kans uusia. Ei jumalauta sanon minä!

Mitähän tähän seuraavaksi keksitään jos todetaan että tämäkään ei auta, ihmiset juo vieläkin. Tuleeko sitten sama sääntö alkoholille kuin tupakallekin; kassalle tiskin taakse ja logoja ei saa nähdä. Sekin muutos aivan naurettava. Tietysti, sehän vähensi näpistelyä, mutta sehän ei ollut se syy tähän muutokseen. Olisi edes samat numerot joka myymälässä röökille, muttakun ei. Luulin jo yhdessä vaiheessa että Kesko oli saanut tämän homman pelittämään ja saaneet jokaisen kaupan kassalle samanlaiset automaatit ja samojen numeroiden taakse samaa sorttia, muttakun ei niin ei. Niin yksinkertainen asia ja sitä ei saa toimimaan. Odotan sitä päivää kun kävelee alkoon ja siellä ei muuta ole kuin kassaneidit iloisina, antavat listan ja siitä sitten saa valita mitä haluaa ja kassa tuo tuotteen. Tulis vissiin samanlainen mekanismi kuin apteekissa, se on muuten oikeasti aika siisti. Alkon nimikin muuten varmaan muuttuisi, vähän samaan tyyliin kuin tämä ruotsalainen ”systembolaget”. Mä en oo vieläkään, vaikka kaksikielinen olenkin, hiffannu tota nimeä. Tiesittekö muuten, että systembolaget on auki arkisin kello 10-18 ja lauantaisin 10-13? Olin erittäin yllättynyt asiasta kun kävin Haaparannassa ja se oli kiinni kun kävin sielä joskus kahden aikaan, onneksi ei ollut Alkoon pitkä matka.

Mitenkäs sitten kesäisin terassit? Siellähän on niitä aurinkovarjoja logoilla ja herranjestas sentään siellähän on myöskin ihmisiä jotka juo! Vielä kaikenlisäksi laseista joissa voi luke joku merkki! Härregud. Miten lapset tämän kestää? Juominen julkisella paikallahan on jo tavallaan kielletty, riippuu tietysti missä kunnossa on. Eli tähän nyt sitten pätee se änkyräkännääminen julkisella paikalla on kiellttyä. Pikkuhiljaa vissiin koko juominen kielletään julkisella paikalla, koska lapsethan voi nähdä että ihminen osaa olla suht koht normaali juodessaan ja siitä sitten ajatella että ”Hei minä kans”.

Sillä nykynuorethan ei osaa ajatella mitään itse. Kaikki on jumalattoman tyhmiä. Ne on pakko kääriä kuplamuoviin, että eivät vain loukkaa itseään. Mitään negatiivista ei ikinä saa niille sanoa sillä siitä he voivat saada trauman. Yksin ei saa kotia jättää, koska hehän voivat tuntea itsensä hylätyiksi. Kotona pitää olla viimeistään yhdeksältä sillä sen jälkeen voi tapahtua mitä vain. Lapsen pitää saada olla oma itsensä, tietysti vanhempien asettamien rajojen sisällä. Mä toivon että jos musta joskus tulee äiti, että mä osaan oikeasti olla se kaikkien rakastama cool äiti joka ei ole ylisuojelevainen. Ei oo mitään niin surullista kuin nämä uusavuttomat nuoret jotka ei uskalla sanoa juuta eikä jaata mistään, sillä ikinä ei ole ollut tilaa kasvattaa omia mielipiteitään.

Tästä nyt taas tuli kauhea vuodatus, mutta välillä on pakko päästä avautumaan näistä niin yksinkertasista asioista joita ihmiset vois oikeasti miettiä.

Over and out.

Ilahduta minua kommentilla...