Kuten otsikkokin jo kertoo on tässä postauksessa kyse koosta ja voin suoraan sanoa, että itse en mene niihin XS-M vaatteisiin. Tai siis varmaan väkisin menisin, mutta se vaate olisi kyllä entinen sen jälkeen…

Osallistuin Facebookissa keskusteluun jossa moni postasi kuvia L-XL kokoisista vartaloistaan, ne jotka ovat äitylit ryhmässä näkevätkin kyseisen postauksen täältä. Kuvien naiset eivät todellaakaan vastaa sitä mielikuvaa mikä minulla ja varmaan monella muulla on pluskoon naisista. Pannariblogi teki myös tästä postauksen saman ketjun innoittamana, joten tästä postauksesta näette 28 muka isokokoista naista ja loistavan kirjoituksen aiheesta. Kiitos vielä, että nostit ns. kissan pöydälle tästä aiheesta! Katsoin näitä kuvia Facebookissa ihmeissäni ja olen vieläkin hämilläni siitä, kuinka vääristynyt kuva maailmalla on largesta, siis isosta. Nämä naisetko kuvastavat isokokoista ihmistä? Isokokoista ja epäterveellistä, koska kaikki L-XL kokoisethan ovat tunnetusti epäterveellisiä ja laiskoja.

Huomasin, että kyseisessä keskustelussa oli muutamia, jotka ei halunnu jakaa kokovartalo kuvaa itsestään ja se harmitti mua kovasti. Mulle on onneks käyny hyvin, että vaikka kokolappuni sanoo ällä niin mulle ei oo kukaan ikinä siitä mitään sanonut. Aina kuulee välillä näitä, että on ihan suoraan päin naamaa haukuttu läskiksi tai pullukaksi ihmistä joka ei, ainakaan mun silmissä ole mitenkään iso. Mua kauhistuttaa, että joku ihminen voi olla niin ilkeä ja välinpitäämätön. Koska se on aivan eri asia, jos itse pitää itseään läskinä kuin se, että joku tulee päin naamaa sen sanomaan ja vain vahvistamaan sitä tunnetta. Vaikka asia ei mua haittaa, että mun kokolappu nyt on mikä on, niin en halua, että joku muu siitä heittää vitsiä koska olen itse fine sen kanssa, niin miksi ihmeessä se on jollekin toiselle ongelma?

Jäin oikein miettimään ja oivalsin, että en ole ikinä oikein laihduttamalla laihduttanut. Toki koirien kanssa kun käy lenkillä niin käyhän se mielessä, että ehkä tästä muutama kilo lähtee mutta ei mulla ole mitään tavoitetta. Mitään ihannetta minne haluan koska mun mielestä olen ihan fine näin. Niinkun toivon mukaan sinäkin joka tätä luet. Jos sulla on muuten kaikki hyvin, ei terveydellisiä syitä laihduttaa ja sua ei itseä häiritse sun kokolappu niin miksi herran jestas alat laihduttamaan jos se on vain yhtä kidutusta? Kuuntelin kerran sivusta muutamaa pienessä hiprakassa olevaa naista ja yksi heistä totesi ystävilleen, että ”meidän läskien pitäisi kyllä ruveta laihduttamaan” ja nauroi perään. Toki kaikki muutkin kohteliaisuuttan nauroivat, mutta näkihän sen niiden ilmeestä, että tuollaiset kommentit ei nyt oikeen passaa, edes pienessä sievässä. Teki mieli osallistua keskusteluun ja todeta tälle naiselle, että ollos hyvä vaan jos ei oma peilikuva miellytä, mutta tuttuun tapaani annoin asian vain olla. Tiedän mitkä taistelut kannattaa jättää taistelematta.

Vaikka tämä kuulostaa niin kliseeltä niin sanon sen silti; ole ylpeä itsestäsi, sä oot hyvä just tuollasena! Haetaan ne farkkumme sieltä rekin perältä missä on ne jotka menee koosta 40 eteenpäin, etitään ne farkut jotka saa meidän perseen yli ilman isompaa taistelua, metsästetään sitä kauluspaitaa jossa saa ylimmätkin napit kiinni ilman, että nappi näyttää siltä, että se antaa justiin periks. Meitä on muitakin, sää et oo se ainut joka näitä vaatteita ostaa. Vaikka vaatteet sanois neljäkymmentäkaks niin luota siihen, että olet täys kymppi!

Over and out.

2 kommenttia artikkeliin ”Ällän ämmä”

  1. Oi ihanaa että säkin kirjoitit tästä (ja kiitos maininnasta❤), tosi hyvä teksti ja tosi hyviä pointteja! Ihanaa että tää leviää ❤

    Vastaa
    • Inspiroiduin niin sun tekstistä, ni oli pakko itsekin kirjoittaa muutama rivi, joten kaikki kunnia sinulle tästä! 🙂

      Vastaa

Ilahduta minua kommentilla...